evelien.pieters1990@hotmail.com
0489/04.88.71
Torhout
Orthopedagoog

Wie ben ik

Ik ben Evelien Pieters, in 2013 ben ik afgestudeerd als klinisch orthopedagoog aan de UGent. Sindsdien deed ik vrijwilligerswerk in het buitenland en ben ik aan het werk als orthopedagoog in BuSO De Wissel in Torhout. Met heel wat jaren ervaring in het leven en in het buitengewoon onderwijs op zak, zette ik de stap naar werken als psychotherapeut omdat ik merkte hoe steunend, zinvol en verbindend het een-op-een contact voor mensen kan zijn. De kracht van verandering en groei in al zijn facetten boeit me en geeft me zelf ook enorm veel voldoening. Ik volg momenteel de opleiding ‘humanistische en integratieve psychotherapie’, een postgraduaat aan de Howest.

Mijn kijk en mijn aanpak

Er wordt in de samenleving veel van ons verwacht: goed presteren op school, op het werk, werk en ouderschap combineren, tijd maken voor je partner/familie/gezin enzovoort… Hierbij gaan wijzelf of anderen soms over onze grenzen. We krijgen het idee dat alles ‘perfect’ moet zijn, dat het nog beter moet. Wanneer er in ons leven ingrijpende gebeurtenissen plaatsvinden, blijkt het soms moeilijk te zijn om alles ‘perfect’ te blijven doen. Je hebt de energie niet meer, of vraagt je af waarom het nog allemaal nodig is. Je twijfelt aan jezelf of je gaat je vergelijken met andere, waar het allemaal wel ‘perfect’ loopt (denk je). Op zulke momenten kan er bij ons een gevoel ontstaan van eenzaamheid, ‘anders’ zijn, erbuiten vallen. Ook verschillende fysieke klachten kunnen daarmee (onbewust) samenhangen, klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, stress,…

Je kunt het gevoel krijgen dat je er alleen voor staat, dat je de berg die voor je ligt nooit zal kunnen beklimmen, bij wijze van spreken. Dit zijn momenten in het leven die ons dwingen om te groeien, te veranderen. Misschien merkte je het eerst nog niet, en ga je nog een lange weg afleggen, maar op het einde van de rit heb je weer wat meer bagage dan voordien.

Dat is vaak de boeiende weg die ik als therapeut samen met cliënten mag afleggen. Want beroep doen op een therapeut kan helpend zijn om iemand te hebben waarbij je terecht kan, iemand die niet oordeelt over jou. Als therapeut kan ik je helpen om je eigen groei te zien en om alles even op een rij te zetten.

Dit doe ik door een luisterend oor te bieden, waarbij ik open zal luisteren naar jouw verhaal, jouw twijfels en onzekerheden, maar ook naar jouw sterktes, dromen, verwachtingen en wensen. Aandacht voor emoties en hun impact op jouw dagelijks leven speelt een grote rol. We kijken samen wat er haalbaar is, welke therapeutische technieken voor jou iets kunnen betekenen, alvorens een plan van aanpak op te maken. Jouw talenten, sterktes en motivatie zet ik centraal en gebruik ik als tegengewicht voor het moeilijke of het negatieve. Ik geloof er dan ook in dat alle mensen de mogelijkheid hebben om te groeien en te veranderen als ze hiervoor gemotiveerd zijn en dat meer inzicht in ons eigen groeiproces ons allemaal mentaal sterker maakt. Zo leer je jezelf nog beter kennen en zul je je uiteindelijk mentaal nog sterker voelen dan voorheen.

Werkdomeinen

 • Sociale vaardigheden
 • Grenzen en weerbaarheid
 • Depressieve klachten
 • Traumaverwerking
 • Zingevingsvragen
 • Faalangst en onzekerheid
 • Ingrijpende gebeurtenissen in jouw leven

Basis om van start te gaan

 • We moeten een ‘klik’ hebben. Het is belangrijk dat we allebei het gevoel hebben dat we de juiste persoon voor ons hebben en dat we samen een weg kunnen afleggen.
 • De sessies verlopen op jouw tempo. Tussentijds zal ik bij jou ook aftoetsen en evalueren of er nog aan je verwachtingen voldaan wordt. Het is zinvol dat je hier zelf mee over nadenkt.
 • Alles wat je mij vertelt blijft bij mij. Jij vertelt me dit in vertrouwen dus ik zal hier zonder jouw toestemming ook nooit met iemand anders over praten. Dit is de basis van een therapeutische relatie die voor jou veilig moet zijn.
 • Indien nodig wordt er samengewerkt met andere disciplines (huisarts, psychiater,…) die jou mee ondersteunen. Hierrond maken we duidelijke afspraken.

Je kunt mij bellen (0489/04 88 71) of mailen (evelien.pieters1990@hotmail.com), dan kijken we samen wanneer er een afspraak mogelijk is. Het eerste gesprek is steeds een kennismaking (intake) waarbij we elkaar leren kennen en ik luister naar jouw verhaal en verwachtingen.

De gesprekken gaan door op donderdag en de kostprijs is 60 euro. Reken ongeveer een uur per sessie.