ann.deconynck@proximus.be 0477/65.60.18
Gitsstraat 41, 8820 Torhout
Vanaf juni 2020

Individuele Therapie

The only way out is in.

Wanneer u het gevoel hebt niet goed meer te functioneren, vastgelopen bent op één of meerdere vlakken in het leven of last hebt van psychische klachten kan psychotherapie voor u een antwoord bieden. We vertrekken vanuit uw vraag in het hier en nu en kijken naar het verleden wanneer het u kan helpen in de toekomst.

We starten met een intakegesprek.  Daarna bespreken we het proces en welke weg we kunnen inslaan.

Koppeltherapie

‘Tussen wat wordt gezegd en niet wordt bedoeld en wat wordt bedoeld en niet wordt gezegd gaat de meeste liefde verloren.” (Kahlil Gibran)

Voor wie:

Koppels die steeds op hetzelfde botsen, die verlangen naar elkaar maar de verbinding niet meer voelen, die niet meer op een positieve manier kunnen praten met elkaar, die het goeie niet meer zien en twijfelen of ze de relatie wel willen verder zetten. Koppels die in een crisis terecht gekomen zijn en niet meer weten hoe hieruit te raken. In de koppeltherapie zoeken we naar de patronen waar u steeds in terecht komt en naar mogelijkheden om dit te vermijden.

Een intakeprocedure bestaat uit 4 gesprekken afwisselend samen en apart. Net om deze patronen te detecteren en te zoeken naar mogelijkheden om niet verder in deze valkuilen te trappen.
Als relatietherapeut is het de bedoeling dat ik meerzijdig partijdig ben wat wil zeggen dat ik betrokken ben op beiden en ook beiden erkenning en waardering geef.

Bezieling

Ik probeer de vertaler te zijn bij koppels waar het vastloopt en zoek in elke begeleiding - zowel individueel als samen - naar een eigen taal en verhaal.

Het raakt mij als ik zie dat mensen tot een gevoel van verbondenheid komen, met zichzelf en met de ander.

Ik werk vanuit een integratief kader met een grote affiniteit voor het contextuele denken. Bij deze benadering verwijst het woord context naar de dynamische verbondenheid tussen mensen. Iedereen bevindt zich op een kruispunt van betekenisvolle relaties over de generaties heen en in een balans van geven en ontvangen.

Ik heb een specifieke interesse voor onder andere: relatieproblemen, burn-out, depressie en lusteloosheid, rouw, partnergeweld, stress en spanningen, zingevingsvragen.

Opleidingen:

  • Vierjarige opleiding contextueel psychotherapeut
  • Vierjarige opleiding integratief psychotherapeut
  • Opleiding rouwconsulent
  • Opleiding daderhulpverlening
  • Opleiding relatietherapie
  • Diverse kortdurende opleidingen

Erkend psychotherapeut  en aangesloten bij een beroepsvereniging (BNVIP)
Erkend door diverse mutualiteiten voor gedeeltelijke teruggave 

0477 656 018

Er wordt enkel op afspraak gewerkt.

Afspraken verplaatsen of annuleren
Geen probleem maar laat dit liefst 48u op voorhand weten.
Zo niet wordt de sessie aangerekend.

Tarief
65 euro per uur